کسب درآمد ، کاریابی

استخدام ، کاریابی ، کسب درآمد خانگی و اینترنتی

کسب درآمد ، کاریابی

استخدام ، کاریابی ، کسب درآمد خانگی و اینترنتی

تعیین عیار طلا

تعیین عیار طلا

مقدار معینی طلا ( در حدود 100 میلی گرم ) را وزن نموده و در تیزاب سلطانیحل کرده سپس با مقایسه ی استانداردهای مختلف و با کشیدن منحنی، عیار نمونهی مجهول را معین می کنند...

در این روش طلا را به روی سنگ کوارتز یا سنگ محک (که سنگ سیاه سیلیسی است) و در برابر اثر خورندگی اسیدها مقاوم ...

عیار طلا به روش های مختف قابل تعیین است:

(1روش سنتی

  در این روش طلا را به روی سنگ کوارتز یا سنگ محک (که سنگ سیاه سیلیسی است) و در برابر اثر خورندگی اسیدها مقاوم می باشد، می کشند. برای تعیین عیارطلا، کلید عیارهای مختلف را روی سنگ محک کشیده و عیارهای پایین تر از 14را توسط اسید نیتریک خالص با غلظت های مختتلف و عیارهای بالاتر از 14 راتوسط تیزاب سلطانی یا مخلوط اسید نیتریک و نمک طعام سنجیده و خورندگینمونه ی مجهول را در برابر اسیدها، در مقایسه با کلیدهای نمونه معین میکند.

(2روش تعیین با دستگاه اسپکتروفتومتر

مقدار معینی طلا ( در حدود 100 میلی گرم ) را وزن نموده و در تیزاب سلطانیحل کرده سپس با مقایسه ی استانداردهای مختلف و با کشیدن منحنی، عیار نمونهی مجهول را معین می کنند.

3)روش کوپلاسیون

   تقریبا 1/0 گرم طلا را با ترازوی آنالیتیک وزن کرده و مقداری نقره ی خالصعاری از طلا را به نسبت 3 به 1 در نظر می گیریم چنانچه طلای مورد آزمایشفاقد مس باشد 50 میلی گرم مس خالص به آن اضافه می کنیم و در ورقه ی سربخالص از فلزات گرانبها می پیچانیم ( گلوله می کنیم ). مقدار سرب بستگی بهمقدار طلا دارد که قبلا تهیه و توزیع می شود.

برای مثال:

  برای طلا با عیار بالاتر از 14 گرم و برای طلا با عیار پایین تر از آن ( مثلا 9 گرم ) 8 گرم سرب لازم است. ورقه ی حاصل از سرب و طلا را به صورتگلوله درآورده و در بوته کوپل قرار می دهیم و در کوره ای به دمای 1050درجه سانتی گراد میگذاریم تا پس از ذوب شدن حالت درخشندگی پیدا کند و سپسکوره را خاموش کرده تا دمای آن به 850 درجه سانتی گراد کاهش یابد. دگمه ( گلوله ) موجود در کوپل را که حاوی طلا و آلیاژی از فلزات گرانبها می باشدرا در 20ml اسید نیتریک یک و یک به مدت نیم ساعت در یک بوته ی چینی یا بشرمی جوشانیم تا خروج کامل گازهای خرمایی رنگ نیتروز مشاهده شود. این عمل رامی توان تا چند بار ادامه داد تا عاری از فلزات اضافی شود.

 طلای حاصل را که به رنگ قهوه ای و شکننده است، دوباره حرارت داده ( در بوته یچینی و در دمای 800 درجه ی سانتی گراد ) تا کاملا براق شود و طلای حاصل رادوباره توزین کرده تا نسبت اختلاف وزن اولیه به طلای موجود را به دستآوریم و عیار آن را معین کنیم

مقاله مرتبط طلا و جواهرات:

بررسی عیار طلا

عیار طلا

دلیل عیار نقره 925

طلا فلزی گرانبها

شیوه محاسبه قیمت طلا

رنگ‌های طلا

طلا در گذر زمان

احکام طلا برای مردان

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.